Ga naar hoofdinhoud
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Digitaal Webinar Anxiety-herkenning

Webinar

Angst is meestal lichamelijk, ‘verontrust raken’ is de term voor emotionele angsten. In het Engels en het Duits kennen ze dit verschil. Ze noemen het dan Fear versus Anxiety, en Angst versus Furcht. In het Nederlands noemen we beiden meestal allebei angst, en dat wekt soms verwarring.

Goed het verschil weten tussen angst en ‘anxiety’ is immuniteitsverhogend en versterkt je zelfvertrouwen. Uit onderzoek blijkt, dat bij veel chronische klachten anxiety een rol speelt. Veel mensen herkennen pas ‘anxiety’ als deze in de laatste fase belandt. Een voorbeeld uit zo’n laatste fase, heette vroeger ‘hyperventilatie’. In die laatste fase zijn de klachten zó ernstig dat je er niet om heen kunt. Je wordt bijvoorbeeld misselijk, hapt naar adem, bent duizelig, je geheugen verandert in een ‘vergiet, springt in een gesprek van de hak op de tak, raakt de draad van het gesprek kwijt, weet niet meer wat je moet zeggen, verliest je gronding. En er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Kortom:  je bent niet meer in staat goed te reageren. Dit komt omdat teveel ‘anxiety’ zorgt dat je praten, denken, luisteren en handelen wordt aangetast.  Leer in dit webinar alle belangrijke anxiety-signalen herkennen. Het helpt om direct meer invloed op je gezondheid te krijgen.

Al meer dan 35 jaar ben ik therapeut en verbind ik de kennis van energie-therapie (zoals chakra’s en aura’s) met psychologische invloeden. De invloed van ‘anxiety’ op zowel je psyche als je energie is groot.

Je ‘gronding’ verliezen bijvoorbeeld is zo’n energetische reactie op ‘anxiety’. Afweermechanismen als spiritualiseren, generaliseren (praten in ‘men’ of ‘je’ in plaats van praten in ‘ik’ als het over jezelf gaat), stelselmatig chaos inbrengen zijn psychologische voorbeelden dat ‘anxiety’ op de achtergrond actief is.

Webinar Angst-herkenning (anxiety)

  • het belang van anxiety-herkenning
  • verschil leren tussen angst en verontrustheid (anxiety)
  • belang van het verschil tussen lichamelijke en emotionele angst
  • kenmerken van stijgende angstsignalen
  • indeling van angstsignalen in fasen en het belang daarvan
  • relatie angst met de energetische lichamen. Vooral de relatie tussen het Emotionele lichaam en het Mentale lichaam (de tweede en derde auralaag)
  • angstsignalen en de effecten op lichamelijke en emotionele gezondheid
  • Het vervolg is de Webinar Angst-Verlaging

Webinar info

IT-techniek: via Zoom
Een half uur voor aanvang krijg je een link gemaild, zodat je voldoende tijd hebt om te zorgen dat je om de afgesproken tijd de IT-techniek hebt kunnen regelen. En zorg voor een goede internetverbinding, camera en microfoon zodat je optimaal profiteert van dit webinar.

Voor belangstelling mail naar:tessa@gottschalmeditaties.nl
of naar info@gottswaal.nl.

 

Back To Top