skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Ebook Honden Kwalen en Ongelukken, zelfhulp voor je hond

Iedere hondenbezitter maakt het vroeg of laat mee: kwalen en ongelukjes met je hond. Met wat pech gebeurt dit uitgerekend na werktijd, of in het weekend. Daardoor ga je niet zo snel naar de dierenarts. Maar, met een beetje geluk, hoef je er niet naar toe.

Natuurlijk wil je wel je hond bijstaan. In dit boek lees je in welke problemen Beagle Hotch belandt en hoe Tessa dit oplost. Je leest hoe lang de zoektocht van Alfons is met zijn teckel Quno. En hoe gelukkig hij is met alle verbeteringen.

Met een kleine huisapotheek voor je hond kom je al een heel eind. Gecombineerd met een goed waarnemingsvermogen en oplossingsgericht denken is vaak de gang naar de dierenarts niet nodig. En, als dit wel nodig is, zijn er veel alternatieven die je kunt inzetten voor (sneller) herstel.
Vooral in de complementaire geneeskunde zoals voedingssupplementen, homeopathie, gemmotherapie en dergelijke zijn veel middelen te vinden. Middelen, die goed samengaan met reguliere medicijnen.

Het boek combineert herkenbare gebeurtenissen met praktische oplossingen en sprekende kleurenfoto’s. Het is geschreven voor de gewone hondenbezitter, die geen of weinig medische kennis heeft en toch veilig en adequaat z’n hond wil bijstaan.

Lees hier het inkijkexmplaar.

Prijs: € 7,99
Ebook
ISBN/EAN 978-90-71878-24-4

Recensie

In dit boek beschrijft Tessa diverse dagelijkse lichamelijke problemen die jouw hond kan ervaren. Welk gedrag je hond dan kan tonen én wat je als oplettende eigenaar eraan kunt of moet doen zoals bij bultjes, teken, verstopping, afgebroken nagels. Maar ook ernstiger zaken worden behandeld.
Wist jij bijvoorbeeld dat jouw hond een echt trauma kan oplopen van een al te stevige stoeipartij met een andere hond? Of van een minder geslaagde behandeling door een dieren(tand)arts?

Ze geeft tips voor zelfzorg, maar maakt duidelijk wanneer je er echt beter aan doet een dierenarts erbij te halen. Voorald de mogelijkheden van alternatieve behandelingen – en wat handig is om in jouw thuisapotheek te hebben – zijn fijn om te weten.

Veel behandelingen komen aan bod, ook de de behandeling van de nekhernia van Hotch haar beagle. Met alle inof hoe ze hem er zo goed als helemaal bovenop geholpen hebben. Dankzij een team van deskundige die zij om haar hond heen organiseerde. Maar er staan ook ervaringen van de ‘vriendjes’ van Hotch. Zoals de Shiba-dames uit de buurt en Quno de Teckel.

De laatste hoofdstukken bieden overzichten en achtergrondinformatie van alle reguliere en complementaire therapieën en medicijnen die in het boek besproken worden.

Margriet Guiver-Freeman – Beagle Bode dec. 2021

Back To Top