skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in meditatie

Alle hieronder besproken cd’s zijn door mij zelf samengesteld en ingesproken. Eerst heb ik ze jarenlang zelf gedaan. Daarna samen met cursisten om uiteindelijk tot deze versies te komen. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in meditatie en wat ze tegenwoordig graag ‘mindfulness’ noemen. Ik schrijf diverse boeken over emotionele gezondheid. Op deze website pagina maak je kennis met de huidige elf cd’s. Op de CD-pagina staat veel uitgebreider hoe je ze kunt gebruiken. Kleine brochures zijn er over over elke cd. Je kunt ze gratis downloaden op de pagina Brochures.  Heb je een speciale vraag over mediteren? Kijk eens bij de categorieën op de website pagina Nieuws. Vind je niet wat je zoekt? Aarzel niet en mail me gerust.

Het boekje Psychisch sterker door mediteren bevat aanvullende informatie. Zowel algemeen over mediteren, als met specifieke informatie over extra toepassingsmogelijkheden van de cd’s.

Er zijn enorm veel meditatietechnieken, variërend van gedachtebeheersing tot actieve lichaamsgerichte meditaties. Bij iedere techniek maak je met hetzelfde verschijnsel kennis: en dat is de snelheid waarmee je geest afgeleid raakt. Het is soms frustrerend hoe weinig zeggenschap we over onze eigen geest lijken te hebben.  Gelukkig is dit slechts een kwestie van trainen. Heb je nog nooit gemediteerd? Begin dan met de CD Mindfulness. Deze leert snel en overzichtelijk wat jouw beste manier is om je aandacht erbij te houden.

Voor therapeuten die willen werken met deze cd’s is een Therapeutenhandleiding beschikbaar. Op aanvraag wordt deze gemaild.

Meditatie overleg

U kunt bij Tessa Gottschal terecht al uw meditatievragen, meditatie-ervaringen of uw ‘meditatiestrubbelingen’. Vaak is een kort telefoontje voldoende om onzekerheden of hindernissen weg te nemen. Mail haar gerust voor een geschikt moment.

Ook de vraag: ‘waarom zou u mediteren?’ Dat hangt namelijk af van wat u wilt. Er zijn enorm veel meditatietechnieken. Sommige daarvan helpen psychologische vermogens te ontwikkelen die goed zijn voor uw ontwikkeling en helpen uzelf beter staande te houden in uw leven.

De keuze hangt af van wat het beste uitkomt. Samen met u bespreek ik welke vorm(en) voor u het meeste oplevert. Enkele voorbeelden zijn meditaties voor een beter concentratievermogen, een sterke spijsvertering, of om te leren snel tot rust te komen, of het ‘hoofd stil’ krijgen, terugkerende of dwangmatige gedachten te veranderen, te leren nare energie van anderen te verwijderen, te leren sneller emotioneel weer in balans te komen etc.

Denk bij dit meditatie-overleg aan zaken als:

– Met welke cd kan ik het beste beginnen?
– Doe ik het wel goed?
– Welke vervolg cd kan ik het beste nemen?
– Hoe komt het dat bepaalde onderdelen van een meditatie bij mij niet goed lukken?

Lichamelijke en psychische effecten door meditatie

Inmiddels blijkt dat de diepe ontspanning die geregelde meditatie met zich brengt op veel systemen positief invloed uitoefent. Enkele keihard wetenschappelijk bewezen voordelen zijn:

Lichamelijke  verbeteringen

 • Een betere synchronisatie tussen de beide hersenhelften wat onder meer een gunstige uitwerking heeft op de senso-motorische prestaties. Zoals een hogere reactiesnelheid.
 • Het hart wordt rustiger en de doorbloeding verbetert.
 • Regulerende werking op de bloeddruk, het is daarmee vooral goed tegen hoge bloeddruk
 • Doet de stresshormonen dalen
 • Versterkt het zenuwstelsel.
 • Vermindert slapeloosheid bij inslaapproblemen.
 • Verhoogt het concentratievermogen.
 • Heeft een gunstige invloed op de stofwisseling.
 • Verhoogt het immuunsysteem (door toename witte bloedcellen en meer en actievere killercellen)
 • Verlaagt het cortisol.

Psychische verbeteringen

 • Het bevordert zelfbeheersing.
 • Alertheid en reactiesnelheid worden sneller
 • Verhoogt gevoelens van tevredenheid
 • Vergroot spontaniteit en creativiteit
 • Verhoogt de emotionele stabiliteit
 • Vergroot de zelfverzekerdheid.
 • Verhoogt het vermogen tot goed contact met anderen.
 • Productiviteit neemt toe.
 • Verlaagt angstgevoelens.
 • Vermindert depressieve gevoelens.
 • Verlaagt gevoelens van vijandigheid.
 • Verlaagt de behoefte aan alcohol en tabak.

1) Cd Gun jezelf rust, stap uit de drukte en creëer ontspanning

Even bijtanken; zo’n kort maar heerlijk moment voor jezelf. Moeilijk is het niet en verstand van meditatie heb je daarvoor niet nodig. Op mijn laatste cd ‘Gun jezelf rust’ vindt je vier tracks die je binnen een kwartier tijd helemaal opladen.

Langzamerhand raakt algemeen bekend hoe gezond mediteren is. Niks zwaarwichtigs, gewoon een natuurlijke manier van rust die je hersenen helpt te ‘resetten’. Ik noem het graag ‘Weer even mens worden’.

Het is zo boeiend om te lezen hoe steeds meer studies verschijnen die aantonen op hoeveel vlakken diepe innerlijke rust of meditatie in je voordeel werkt. Die geestelijke verfrissing bereik je door je hersenen naar een speciale hersenfrequentie toe te sturen. Als je mentaal heel actief bent is dat soms lastig. Speciaal daarvoor heb ik deze vier tracks samengesteld. Moeiteloos neem ik je mee vanuit die actieve hersenfrequentie naar een rustiger niveau. Om daarna verkwikt verder te gaan.

Lees meer over deze cd in de gratis Brochure Gun jezelf rust.

2) Cd Emoties & Gevoel, trouw zijn aan jezelf

Deze cd helpt u vast te houden en trouw te zijn aan uw gevoel. Het is de ultieme cd om in je kracht te staan. Of -zoals het in het engels gezegd wordt- om tot ’empowerment’ te komen. Deze cd leert die zuivere mix te vinden tussen wat uw onderbuik en uw hart u ingeeft.Daarmee tempert het hart soms wilde emoties van de onderbuik en verwarmt de onderbuik met zijn passie het hart.

Met deze twee in evenwicht creëert u situaties waarbij afdrijven van u zelf, in  uw hoofd zitten, meer geven aan anderen dan u lief is, overspoeld raken door emoties, moeilijk nee kunnen zeggen en al die andere voorbeelden waarbij u niet trouw blijft aan u zelf tot het verleden gaan behoren.

Op deze cd staan 5 verschillende oefeningen. Twee daarvan zijn psychologische energie-oefeningen; speciale mediaties die u als een kuur toepast. De veranderingen die hierdoor groeien, helpen u trouw te zijn aan u zelf en goed bij  u zelf te blijven als er emotionele druk op u wordt uitgeoefend. De twee andere oefeningen helpen u op een psychologische  manier trouw aan u zelf te zijn. Deels door inzicht, maar vooral door training en toetsing hoe goed u al vooruit gaat.

Lees meer over deze cd in de gratis Brochure Emoties en Gevoel

3) Cd Emotionele souplesse, lichamelijke en emotionele vertering

Let op: start altijd eerst met het aanleren van de basistechniek. Deze staat op de allernieuwste cd Emotionele Souplesse (herkenbaar aan de sticker ‘Incl. Basismeditatie’). Of gebruik hiervoor de cd Rust & Evenwicht, de cd Tegenslag &  Vertrouwen, de cd Overprikkeling & Alter Major, cd Emoties & Gevoel en de nieuwste editie van de Hara-chakra.

Deze cd is een meditatie-kuur die op twee gebieden werkt. Het een is het verteren van persoonlijke indrukken. Denk bij emoties aan het hele scala van rotopmerkingen, een vervelende werksfeer, pesterijen, intens verdriet, onterechte beschuldigingen, verraad, vernederingen, desinteresse, zorgen en informatie-stress. Het tweede gebied waar deze cd op werkt is het terrein van de letterlijke vertering. Beide gebieden beïnvloeden elkaar sterk.

Juist in deze tijd waarin we op zo’n enorme snelheid veel informatie verwerken kost lichamelijk en/of emotioneel verteren velen moeite. Het niet kunnen bijhouden van alle indrukken die verwerkt moeten worden leidt heel snel tot verteringszwaktes. Een zwakke vertering maakt het nl. moeilijker indrukken te verwerken. Zo ontstaat gemakkelijk een vicieuze cirkel.
Deze meditatiekuur duurt 8 weken. Tijdens elke week kunt u al vooruitgang boeken. Heeft u nog niet eerder ervaring met mediteren, dan heeft u voor deze kuur ook de Basisoefening nodig. (zie hierboven). Heeft u geen eerdere ervaring met de chakra’s en hun positie, kies dan ook de cd Rust & Evenwicht erbij.

Verteringszwakte en verteringsklachten komen steeds vaker voor. Een vervelende klacht, want het leidt tot veel aandoeningen. Kijk voor meer informatie en recepten bij het boek Energieherstelplan en de website www.energieherstelplan.nl Deels heeft het te maken met de enorme hoeveelheid indrukken die we in deze snelle 24-uurs maatschappij op ons afkrijgen.

Lees meer in de gratis Brochure Emotionele Souplesse; Brochure Emotionele Souplesse incl Basismed

Vertering

4) Cd Hara chakra, een bijzonder energiekanaal activeren voor genezing en vitaliteit

Dankzij het activeren van het Hara chakra energiekanaal in uw lichaam, kunt u uw lichaamsreserves sneller aanvullen. Of deze nu door ziekte of doorstane stress zijn aangesproken. Dit betekent dat uw herstellingsvermogen, het zelfgenezend vermogen van uw lichaam toeneemt.

Uw veerkracht -lichamelijk en emotioneel- wordt er ook sterker door. Een actief hara chakra geeft meer uithoudingsvermogen, vitaliteit en levenskracht. Dat wil niet zeggen dat u hyperactief wordt. Want dat is een onnatuurlijke en ongezonde uiting. Daarmee worden enkel de adrenaline-reserves uitgeput.

Het hara chakra helpt vooral om een goede balans te vinden. Vooral in het fysiek actief zijn. Hoe krachtiger dit chakra wordt, des te makkelijker is het om het evenwicht te vinden en houden tussen inspanning en ontspanning.

Het verhoogt uw zelfbeheersing. Daarmee helpt het om sneller aan te voelen dat allerlei activiteiten misschien wel heel leuk zijn om te doen of mee te maken, maar dat deze ten koste van uw lichaam gaan. Uw inschattingsvermogen daarvoor neemt dus toe. En dat is heel belangrijk, want dan hoeft u niet eerst uitgeput of ziek te worden vóórdat u realiseerde dat alles teveel was.

Download hier de gratis Brochure Hara Chakra

5) Cd Mindfulness, focuskracht en stabiliteit

Drie hoofdvormen; via beelden, geluid of beweging
Wilt u slagen dan is het belangrijk dat u erachter komt welke techniek uw aandacht het meest gevangen houdt. Dit komt dit erop neer dat u bij uzelf ontdekt of u tijdens de meditaties uw concentratie het makkelijkst vasthoudt door op beelden te letten, geluiden, beweging of een menging van deze drie.

Met deze cd merkt u welke dit is. Hierdoor kunt u in de toekomst elke andere meditatie met een kleine wijziging voor uzelf aanpassen.

Op de cd staan vier oefeningen. De eerste vijf minuten worden er geregeld teksten gesproken die u helpen uw aandacht erbij te houden. In de volgende vijf minuten volgen steeds langere tussenpozen. De laatste vijf minuten gebruikt u om te toetsen hoe goed u het al op eigen kracht doet.

Slechts 10 minuten per dag
Veel beginners vinden mediteren (je volle aandacht erbij houden, oftewel mindfulness) moeilijk. Ze dwalen snel af met hun gedachten. Daarom is het goed om te starten met korte oefeningen. Deze cd leert u in 3 x 10 minuten welk zintuig bij u de grootste mindfulness oplevert.

In de 4e oefening combineert u spelenderwijs al uw zintuigen ervoor. Bovendien leert u daar de eerste stap om zelf uw amygdala te beïnvloeden. Dat belangrijke centrum in de hersenen dat zoveel invloed heeft op emoties en immuniteit. (Kijk voor meer informatie hierover bij de cd Rust en evenwicht.) Na elke oefening krijgt u de kans om te merken hoe sterk uw focuskracht gegroeid is.

Lees meer in de gratis Brochure Mindfulness

mindfulness

6) Cd Neutraliteit,  nooit meer moe van anderen

Let op: start altijd eerst met het aanleren van de basistechniek. Deze staat op de nieuwe cd, herkenbaar aan de gele sticker waarop staat ‘Incl. Basismeditatie’. Of gebruik hiervoor de cd Rust & Evenwicht, de cd Tegenslag &  Vertrouwen, de cd Overprikkeling & Alter Major en op cd Emoties & Gevoel of de nieuwste editie van de Hara-chakra.

Wie wil niet de ultieme energetische bescherming tegen inbreuk op uw energie? Bestaat er zo’n bescherming?

Ja, en is het heel moeilijk? Nee, dat valt wel mee. De oefening wordt op de cd in twee gedeelten gedaan. Het is niet een oefening zoals een ‘ei om u heen’ zetten. Dergelijke technieken hebben een beperkt effect en zodra de druk toeneemt bezwijkt dit ei. De sterkste bescherming is én de juiste energetische techniek én zelfkennis. Beide zijn nodig om uw natuurlijke energetische bescherming optimaal te houden.

Zelfkennis en energiebescherming
In de 30 jaar dat ik met energie werk, zag ik dat keer op keer bevestigd. Hoe goed ook iemands energetische zelfbeschermingstechniek is, zolang hij/zij niet beseft welke emotionele of mentale oorzaken hem/haar verzwakt, werkt het niet. Andersom geldt precies hetzelfde. Iemand kan nog zo veel inzicht hebben, het mentaal en emotioneel allemaal op een rijtje hebben. Zolang zijn/haar energie dit niet in dezelfde mate ondersteunt werkt de bescherming niet. Beide zijn van elkaar afhankelijk voor het gewenste effect.

Dat is precies de reden waarom ik in mijn boek ‘‘Ik ben van gisteren’ (ook uitgebracht onder de titel ‘Ik voel (n)iets voor verandering’’) zoveel aandacht geef aan ‘overdracht en tegenoverdracht’. Juist op dat gebied kunnen energieën van eigenaar ‘verhuizen’ en zit u op het verkeerde moment met de emotionele rommel van een ander. Op blz 148, afbeelding 4 van het boek ‘‘Ik ben van gisteren’ (ook uitgebracht onder de titel ‘Ik voel (n)iets voor verandering’ ) staat een opsomming van klachten die dit ‘verhuizen van energie’ bij u kan geven.

In de oefeningen op deze cd leert u niet alleen hoe u uzelf goed schoonmaakt energetisch. U leert vooral een methode aan die u op drie manieren beschermt. Doordat u leert of u in overdracht terecht bent gekomen en doordat u leert hoe u hieruit kunt raken. Bovendien levert deze oefeningen u direct emotionele informatie op hoe u in de overdracht terecht bent gekomen. Wat het is waardoor die ander op u in heeft kunnen werken.

Dankzij dit laatste -eventueel aangevuld met de kennis over overdracht uit het boek ‘Ik ben van gisteren’ (ook uitgebracht onder de titel ‘Ik voel (n)iets voor verandering’ kunt u continue u zelf daarin verder ontwikkelen. Uw bescherming wordt daardoor met iedere keer beter en effectiever.

Download hier de gratis Brochure Neutraliteit; Brochure Neutraliteit incl basismeditatie

7) Cd Overprikkeling & Alter Major, kiezen en koers houden

Door deze cd kunt u makkelijker met veranderingen omgaan, wordt kiezen overzichtelijker en raakt u minder overspoeld door informatie, tegenstrijdigheden en verschillende keuzemogelijkheden.

Hoe heerlijk keuze-vrijheid en het IT-tijdperk ook is, het heeft nadelen. Achter al die informatie en keuzes aanhollen om maar niets te missen is geen oplossing. Net zomin als u zelf afzonderen en ‘naast de maatschappij’ gaan staan.De emailbox maar dicht te gooien en niets meer met de computer willen doen.

Deze cd leert u met 4 oefeningen bestand te raken tegen overprikkeling en informatie-stress. Het leert u omgaan met de huidige snelheid van leven, de vele keuze-mogelijkheden en informatie-stromen (via media, internet) die elke dag op u af komen. De oefeningen activeren een natuurlijk filter. Het grijpt terug op een specifiek oud deel van de hersenen: de Alter Major. Juist dit deel helpt snel te kunnen selecteren. Niet vanuit een overlevings-modus maar vanuit kalmte en overzicht.

Lees meer in de gratis Brochure Overprikkeling en Alter Major

8) Cd Rust & Evenwicht, grip op je amygdala

Deze cd is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken. De amygdala -een onderdeel in de hersenen- speelt een belangrijke rol als tussenstation in de informatieverwerking.

Hij bepaalt voor een groot deel hoe uw lichaam op uw emoties en gedachten reageert. Door beïnvloeding van uw bloeddruk, hartslag, ademritme, maar ook door gedragsveranderingen. Deze cd heeft o.a. positieve effecten op; angst, spierspanningen, overdreven waakzaamheid, stresshormonen etc.

Op deze cd leert u hoe u -gewoon thuis- deze amygdala positief kunt beïnvloeden. De cd bevat twee oefeningen. Een korte oefening van 10 minuten en een langere oefening.

Bij de lange oefening leert u ook de meer subtiele zenuwknooppunten te beïnvloeden. Zenuwknooppunten die ook invloed uitoefenen op uw hormonen. Zo kunt u vanuit twee kanten, de amygdala en het hormoonstelsel, uw immuniteit en emotionele stabiliteit versterken.

Lees meer in de gratis Brochure Rust en Evenwicht

griep, verkoudheid

9) Cd Tegenslag & Vertrouwen, versterk je veerkracht

Deze cd helpt rotsvast vertrouwen in u zelf te kweken. Het geeft veerkracht om tegenslagen en mislukkingen op te vangen.

Een bijverschijnsel van mislukking is dat het ten koste kan gaan van zelfvertrouwen. Of dat het malende en negatieve gedachten creëert. Wat u doet kan mislukken, maar zelf kunt u niet mislukken. Dat diepe besef wordt door deze cd versterkt.

De lat te hoog leggen (wat o.a. voorkomt bij werkverslaving, perfectionisme en eetstoornissen) kan ontstaan als iemand beschadigd is in zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Die indruk ontstaat als iemand ooit emotioneel, mentaal en/of lichamelijk overvraagd is. Denk aan situaties als te hoog moeten presteren, taken uitvoeren die qua leeftijd niet bij u horen (zoals een kind dat voor zijn ouder zorgt), emotionele verwaarlozing of lichamelijk misbruik. Ook zaken als desinteresse, vernederingen, veelvuldige pesterijen kunnen ertoe leiden dat u aan u zelf gaat twijfelen. De cd helpt vicieuze cirkels die hieruit ontstaan te doorbreken.

Lees meer in de gratis Brochure Tegenslag en Vertrouwen

depressie

10) Cd Aura & chakra’s versterken en beschermen: verhoog uw waarnemingsvermogen

Let op: voor deze cd is de cd Rust & Evenwicht nodig. Niet alleen staat daar de Basis-oefening op, maar vooral wordt daar de techniek van het tweede eerste chakra uitgelegd. Behalve als je de allernieuwste cd kiest. Deze is herkenbaar aan de gele sticker, zie de foto links.

Deze cd -met 3 meditaties- is speciaal voor wie meer met de chakra’s en met zijn aura wil werken, ze leren ervaren en leren versterken en zijn waarnemingsvermogen wil versterken.

Met de 1e meditatie leert op een diep niveau uw chakra’s te reinigen en te versterken; inclusief het twééde eerste chakra, dat basischakra heet. Dit chakra dient u niet te verwarren met het wortel- of sacrale chakra. Deze zijn de chakra’s die de meeste mensen kennen als het eerste en tweede chakra. Deze reiniging gaat een stuk dieper dan de reiniging die staat op de cd ‘Rust en evenwicht’. Daarin staat de reiniging voor beginners. Op deze cd vindt u de reiniging voor gevorderden.

In de 2e meditatie leert u een speciale manier aan om uw chakra’s te beschermen. Op uw eigen ademhalingsritme leert u heel gericht de ingang van uw chakra’s te beveiligen. Niet door deze te sluiten! Een chakra-ingang sluiten is ongezond en geeft negatieve effecten, zowel lichamelijk als geestelijk. Door op de correcte manier de chakra’s te beschutten, verlaagt u de toevoer van ongewenste prikkels en energie.
U bent dan beter bestand tegen indrukken van anderen, maar ook voor elektro-magnetische velden.

Als een chakra minder goed functioneert, is de bijpassende auralaag vaak ook zwakker. In de 3e meditatie van deze cd leert u hoe u de zeven auralagen op de juiste manier versterkt. Door te leren de auralagen van verse energie, verse ‘voeding’, te voorzien voelt u zich fitter. De uitwisseling van de auralagen met de bijbehorende chakra’s wordt hierdoor vloeiender. Door vaak de auralagen ook te versterken raakt u sneller in evenwicht en/of herstelt u sneller.

U kunt de oefeningen los van elkaar doen. Of om de dag de een. Wel is de volledige volgorde zo, zoals deze op de cd staat. Naarmate u meer getraind raakt is het eenvoudig om de oefeningen zonder de cd te doen. Het voordeel daarvan is dat u volledig uw eigen tempo kunt bepalen.

Download hier de gratis Brochure Aura en Chakra s; Brochure Aura en Chakras, de Complete_Versie

11) Cd Goed ontspannen & Goed slapen

Van belang bij ontspanning- en slaapproblemen is het leren richten van geestelijke activiteiten. Gedachten als “Had ik maar ….” of “Ik moet nog …” helpen niet om te ontspannen.

In al de situaties waarbij gedachten en gevoelens verhinderen dat u kunt ontspannen of in slaap vallen is het raadzaam te leren hoe u dit geestelijke proces kunt sturen.

Download hier de gratis Brochure Goed ontspannen goed slapen

Boekentip ter ondersteuning van deze meditatie cd’s: Ik ben van gisteren’  (ook uitgebracht onder de titel Ik voel (n)iets voor verandering van Tessa Gottschal

Verzet tegen verandering is een normale en gezonde reactie. Het kost echter energie. Verzet kan ten koste gaan van je fysieke of psychische gezondheid. Energieverlies veroorzaakt door met je psychische kracht veranderingen tegen te werken. Energie die dan niet gebruikt wordt voor je ontplooiing. Innerlijke conflicten laten energie haperen en/of blokkeren waardoor deze niet vrij stroomt naar je potentiële vermogens.

Deze haperingen noemt men weerstand en afweermechanismen. Dit boek geeft inzicht hierin, maar ook hoe onverwerkte ervaringen uit het verleden energieverlies in het heden geven. Door psychologische meditaties en het trainen van je mentale vermogens kun je na 40 dagen oefenen al veranderingen waarnemen. Veranderingen die energie vrijmaken op de minimaal 8 krachtbronnen die iedereen heeft.

Deze 8 krachtbronnen zijn verbonden met diverse belangrijke zenuwknopen en het hormoonstelsel. Met specifieke psychologische meditaties kun je zelf de 8 krachtbronnen aansturen.

Leren is ontdekken dat je het weet en doen, is laten zién dat je het weet

Met het boek Ik ben van gisteren (ook uitgegeven onder de titel Ik voel (n) iets voor verandering) leer je gedragingen en klachten in een breder perspectief te plaatsen en ze om te zetten in een kracht. De bijbehorende meditatie cd’s zijn een middel om het verkregen inzicht praktisch om te zetten. Start twee maal daags met een 10 minuten meditatie waarin de 8 krachtbronnen worden ‘aangezet’ tot verandering. Daarmee worden weerstand en afweermechanismen omzeild en volgt een kennismaking met o.a. de amygdala in de hersenen. Een boeiende reis in de onzichtbare, maar voelbare energievelden van lichaam en geest.

Dit boek kun je bij Tessa bestellen, maar ook bij internetboekhandels.

Wil je meditatie-overleg (op afspraak)?

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen