skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Healing

Werken met energie kan bijdragen aan je welbevinden. Alles in de fysieke wereld bestaat tenslotte uit energie, die trilt op verschillende frequenties. Healing betekent ‘weer heel’ worden. Healing werkt door een beïnvloeding van buitenaf die je eigen energiesysteem aanspoort om jezelf terug in balans te brengen.
Soms is het nodig extra energie toe te voegen of ‘energetisch’ te moduleren, zodat de interne balans herstelt of zich verbetert. ‘Helen’ is zoiets als terug de goede richting opsturen, de weg wijzen of een zetje geven. Als dat gebeurt, dan doet het lichaam de rest zelf.

De effecten van een healing zijn groot. Vrijwel iedereen merkt direct een verschil. Een healing is altijd individueel en verschilt per persoon hoeveel healings je ‘nodig hebt’. Soms heeft iemand aan 3 healingen genoeg, anderen vinden het fijn om vaker te komen.

Een gemiddelde afspraak duurt anderhalf uur. De healing zelf duurt ongeveer een 45 minuten. Je gaat rustig aangekleed op een healingtafel liggen, in een daarvoor speciaal geprepareerde rustige ruimte en ik meet je energieknooppunten door. Daarna ga ik met mijn handen op geruime afstand van je lichaam systematisch de diverse knooppunten en velden langs, door er voorzichtig energie in te laten stromen. Een healing doet geen pijn en geeft diepe ontspanning. Soms vallen mensen in slaap tijdens een healing en dat is goed. Dat heeft geen negatief effect op de healing zelf, want de instromende energie doet dan toch zijn werk.

Als je het plezierig vindt, maak ik een Healingsverslag. Wil je weten hoe dat eruit kan zien? Lees onderop enkele voorbeelden daarvan.

Healing: herstel psychologische breuklijnen (verleden loslaten)

In mijn boek Ik voel (n)iets voor verandering / Ik ben van gisteren staat in hoofdstuk 25 hoe een healing eruit zien en wat je als cliënt kunt ervaren. Ook kan ik psychologische breuklijnen beïnvloeden met healing.

Je kunt in je leven ervaringen opdoen leven die diepe sporen achterlaat. Vaak gaat het dan om nare gebeurtenissen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van verregaande onverschilligheid, misbruik, geweld enz. wat intense machteloosheid, grote onveiligheid, langdurige instabiliteit e.d. in je oproept.

Het is begrijpelijk dat hoe jonger je was des te ingrijpender dat voor je is. Soms kan zo’n situatie zo’n diepe invloed op je psyche uitoefenen dat je psychisch gaat ‘stil staan’.
Dit psychisch stil staan wordt ook een ‘psychologische breuk of breuklijn’ genoemd. Je kunt het je voorstellen als een ernstige en ingrijpende barst, een inbreuk op je psyche, op je leven. Je leven stagneert door die gebeurtenissen op een bepaald vlak..

Dat psychisch stilstaan merk je doordat telkens -ongewenste- beelden van die situatie(s) omhoog kruipen of dat je psychologisch op een bepaald niveau blijft stilstaan. In het eerste voorbeeld kan er sprake zijn van veelvuldige nachtmerries, of dat je vaak tijdens gewone werkzaamheden overvallen worden door de nare herinneringen of door flash backs. (Het kortstondig beleven van eerdere beangstigende gebeurtenissen.)

Mokken, liegen, zakelijk doen, alles weglachen, zielig doen …

In het tweede voorbeeld kun je denken aan een kind, dat vanwege scheiding of overlijden van een van de ouders telkens bij wisselende adressen ter verzorging werd ondergebracht. Of een situatie waar de ouders scheiden, en waar de ene ouder de andere ouder continue zwart maakt waar jij bij was.
In deze twee laatste voorbeelden kan je als kind op een geestelijk niveau blijven ‘hangen’. Voor een kind is het relatief normaal dat ze via bijvoorbeeld mokken aangeven, dat ze ergens niet blij mee zijn. Bij een psychologische breuklijn kan het gebeuren dat je dat later als volwassenen net zo blijft doen. Dat je meer door mokken kunt aangeven dat iets niet bevalt dan dat je dit op een volwassen manier kunt vertellen. Dat je op een gewone manier erover kunt praten, zonder te vervallen in beschuldigen, zakelijk doen, et cetera.

Waar de een vanwege die psychologische breuklijn gaat mokken, kan een ander liegen, zaken verzwijgen, erover heen praten, ze negeren, het stelselmatige weglachen. De lijst is eindeloos. Maar de uitkomst is het zelfde: je reageert op een situatie in het heden precies zoals je dat vroeger als hulpeloos of knel zittend kind deed. Dat beperkt je mogelijkheden, vooral om gelukkig te worden en gezond te blijven.

Repareren van breuklijnen

Vanzelfsprekend kost het ‘repareren’ van psychische breuklijnen tijd. Dit hangt af van de ernst van de beschadiging. Healing met psychologische begeleiding is dan langer nodig. Daarnaast vergt het meer tijd om de energie die door deze gebeurtenissen zich hebben vastgezet weer in beweging te brengen. Tegelijkertijd moeten de natuurlijke energetische grenzen herzien en aangesterkt worden.

Dat laatste gebeurt door healing(en), maar ik heb daar ook speciale meditatie(s) voor ontwikkeld, die op de chakra’s en het aura een herstellend effect hebben. Bij een psychologische breuklijn is er vaak sprake van intens beleefde emoties. In dat opzicht kunt je de gesprekstherapieën en de speciale healingen en meditatie-oefeningen ook zien als het neutraliseren (desensibiliseren) van te geladen emotionele belevingen.

Triple combinatietherapie: gesprekstherapie, healing en meditatie

Geestelijk gezond en krachtig zijn – psychologische immuniteit – bestaat uit psychologische componenten en uit energetische aspecten. De energetische onderdelen beïnvloed je door meditatie en specifieke energetische oefeningen, die de chakra’s en het aura beïnvloeden en met healingsessies.

Effecten van healing

De uitwerking van healing kan je weer meer het natuurlijke gevoel teruggeven: ‘Zo is het bijvoorbeeld om je niet angstig te voelen.’ Of niet ‘overrompeld door angst’. Want angst (of een ander ongewenst gevoel) is in zijn basis een zinvol gevoel. Het moet alleen zijn ‘juiste’ plaats hebben, niet te groot worden (mag ook niet te klein worden overigens, niet verlammend werken e.d. Sowieso roept healing een sterk gevoel op ‘Zo voelt het weer om mezelf te zijn.’ Het geeft daarom vaak veel ontspanning, iets relaxed’s.

Maar ook geeft het meer over- en inzicht. Sommige mensen slapen na een healing die nacht heerlijk diep en voelen zich enorm uitgerust. Wat ik met healing doe is dat natuurlijke gevoel weer terughaal naar boven. Ga je via therapie bij mij verder dan gaan we onderzoeken wat jij doet om dat gevoel (en de energie) weer, ongemerkt, kwijt te raken. Met name ook hoe je dat doet. Dat kunnen we dan weer onderverdelen in diverse oefeningen waarbij je meer zicht krijgt hoe je jezelf uit balans brengt én natuurlijk ook weer hoe je zelf terug kan komen in balans.

Vaak zie ik in de praktijk dat het draait om het aanleren van meditatie-vaardigheden en psychologische vaardigheden.

Een healingverslag

Je kunt van mijn healing een schriftelijk verslag krijgen. Specifieke informatie over enkele chakra’s of iets anders opvallends. Ik probeer dat energetisch te beschrijven maar ook in psychologische termen.
Meestal is het schrijven van zo’n verslag een stevig uur werk. Het verslag varieert tussen de twee en drie pagina’s A4. Van veel mensen hoor ik dat ze dit verslag zinvol vinden. Buiten dat het interessant is, geeft het ze veel informatie waar ze nog meer op kunnen letten om zich nog beter te kunnen ontwikkelen.

Voorbeelden  healingverslag

Hieronder vind je enkele voorbeelden hoe een healingsverslag eruit ziet.

Healingsverslag voorbeeld A

Healingsverslag voorbeeld B

Healingsverslag voorbeeld C

Healingsverslag voorbeeld D

Wil je een afspraak?

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen