skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

De meeste cd’s die ik gemaakt heb, kun je op meerdere manieren gebruiken. In de gratis brochure staat het algemene gebruik. Hieronder staan diverse opties waarmee je extra profijt uit je cd-keuze haalt. Daarmee kun je deze psychologische meditaties gebruiken voor een bredere en diepere zelfontwikkeling. Scroll naar beneden en klik op de banners als je de cd wilt kopen.

Cd Emotionele souplesse, lichamelijke en emotionele vertering

A) De psychoanalyse schetst de psychische ontwikkeling in fasen. Het is een ontwikkeling die je leven lang doorgaat en elke fase levert nieuwe ontdekkingen en ook moeilijkheden. Bij een daarvan staat de drift- en impulsbeheersing centraal. De mythe van Oedipus vond men toen passend als benaming van fase waar gevoelens van concurrentie en ambitie starten. Heb je moeite met deze fase dan kun je dat merken aan jaloezie. Kies de cd Emotionele Souplesse (Let op: voor deze cd is de Basisoefening nodig of de Cd Emotionele Souplesse inclusief de Basismeditatie. Zie de handleiding op welke cd’s die staat.) Lees meer in het onderdeel Blog: In je kracht staan en jaloezie.

B) Angst is een lichamelijke reactie ontstaan door een echt (objectief) gevaar. Verontrustheid (anxiety) is een lichamelijke reactie die lijkt op angst, maar ontstaat vanuit een gevoel . Dus moet je dit gevoel bij de oplossing betrekken!
Dat laatste kan lastig zijn als je lang gewend bent dat gevoel weg te drukken (= afweer gebruiken) in plaats van rechtstreeks durven uit te komen voor dat gevoel. Combineer de cd Emotionele Souplesse met de cd Emoties & Gevoel.
Lees meer in de Blog ‘In je kracht staan: verontrustheid & afweer.

C) De machtsstrijd opzoeken; een spel maken waar je jouw wilskracht meet met die van de ander. Zo’n soort van “Ik ben sterker dan jij, sliep-uit, sliep-uit! Of ik ben slimmer, sneller, intelligenter, gewiekster.”, etc. Dit gedrag is precies het tegengestelde van in je kracht staan. Neem de cd Emotionele Souplesse (Let op: voor deze cd is de Basisoefening nodig. Zie de handleiding op welke cd’s die staat.)
Lees meer in het onderdeel Blog: Lachen en in je kracht staan.

D) Bij glutengevoeligheid is de sterkte van je derde chakra in het geding. Vaak niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel. Op psychologisch niveau heeft het derde chakra veel te maken met grenshantering.
Lees meer in het onderdeel Blog: Nieuwsbrief & Glutengevoelig, het kip of ei verhaal?
Lees meer in het onderdeel Blog: Nieuwsbrief & Gevoelig, en voor wat?

E) Gevoel en denken horen op één lijn met elkaar te zitten. Daarvoor zijn twee componenten nodig: voelen en dat gevoel kunnen verwoorden. Het voelen zelf kan een probleem zijn, maar ook het juiste woord vinden. Wil je meer hierover lezen ga dan naar: Nieuwsbrief: Wat voel ik & hoe verwoord ik dat?

J) Instabiele energie is snel vermoeiend, in tegenstelling tot evenwichtige energie. Maar waaraan herken je de verschillen? Liefst voordat je moe bent! Zo moeilijk is het gelukkig niet. Je kunt zowel psychologisch bijsturen en meditatief. Meer daarover lees je in: Nieuwsbrief: Evenwichtige versus Instabiele energie.

K) Voor gezond blijven (en natuurlijk ook gezond worden) is goed omgaan met je vuur-element essentieel. Maar wat houdt dat praktisch in? En van wie kun je bijna al verwachten dat ze specifieke gezondheidsproblemen hebben of krijgen? In deze nieuwsbrief staat ook een mooie test die je kunt aanvragen om te onderzoeken hoe krachtig jouw ‘vuur-element’ is. Lees meer in het onderdeel Nieuwsbrief Gezond blijven & het vuur-element

Vertering

Bestel bij:

Luisterboeken.nl heeft altijd de nieuwste luisterboeken!

Bol.com:

Met basismeditatie

Zonder basismeditatie

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen