skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

De meeste cd’s die ik gemaakt heb, kun je op meerdere manieren gebruiken. In de gratis brochure staat het algemene gebruik. Hieronder staan diverse opties waarmee je extra profijt uit je cd-keuze haalt. Daarmee kun je deze psychologische meditaties gebruiken voor een bredere en diepere zelfontwikkeling. Scroll naar beneden en klik op de banners als je de cd wilt kopen.

A) Als je in kracht staat dan ga je anticiperend door het leven. Dat betekent dat je een ‘voorschot neemt op reëel te verwachten gebeurtenissen’. Bij plezierige zaken is dat geen probleem, lastiger wordt dit als het om moeilijke situaties gaat. Dan wordt duidelijk wat anticiperen van je vraagt: moedig zijn. Niet weglopen voor naderende problemen. Je kunt het anders zeggen: anticiperen is telkens een klein voorschot nemen op narigheid die je te wachten staat.Combineer de cd Emoties & Gevoel met de cd Neutraliteit hiervoor.
Lees meer onder In je kracht staan en vooruit kijken.

B) Angst is een lichamelijke reactie ontstaan door een echt (objectief) gevaar. Verontrustheid (anxiety) is een lichamelijke reactie die lijkt op angst, maar ontstaat vanuit een gevoel . Dus moet je ook dit gevoel bij de oplossing betrekken!
Dat laatste kan lastig zijn als je lang gewend bent dat gevoel weg te drukken (= afweer gebruiken) in plaats van rechtstreeks durven uit te komen voor dat gevoel. Combineer de cd Emoties & Gevoel met de cd Emotionele Souplesse.
Lees meer onder In je kracht staan: verontrustheid en afweer.

C) In je kracht staan is niet klagen, jammeren of tegensputteren als je hulp wordt aangeboden. Nu kun je dit beroepsklagen officieel hulp-afwijzend-klagen noemen, maar het herkennen als ‘Vrouwtje Piggelmee’ is veel makkelijker. Dat is exact wat je kan overkomen zodra je zo’n ja-maar-type tegenover je treft. Opeens schiet het in je verkeerde keelgat en laat je diegene in zijn sop gaar koken of valt bruusk tegen hem/haar uit. Neem de cd Emoties & Gevoel. Kies bij chronisch klagen de cd Tegenslag & Vertrouwen en pas daarna de cd Emoties & Gevoel.
Lees meer onder In je kracht staan: Vrouwtje Piggelmee.

D) In je kracht staan houdt in dat je de beheersing hebt over je denken, emoties en acties. Daarmee ben je geen robot, of koud, kil of afstandelijk. Snel zijn is niet hetzelfde als iets lukraak eruit flappen en dit vergoelijken met bijv. “Ja, ik zeg het maar meteen zoals ik het voel hoor.” Voor de jargonliefhebbers: in vaktermen noemen we dit zo-maar-wat-doen ‘ageren’. Combineer de cd Emoties & Gevoel met de cd Neutraliteit.
Lees meer bij ‘Zo maar wat doen’ is niet in je kracht staan.

E) Door te letten hoe je iets verwoordt kom je erachter of je steken laat vallen of dat je in je kracht staat. Let eens een keertje erop zodra jij je mannetje moet staan of je dan plots vaag en algemeen wordt. Gebruik je juist dan een zin waarin je niet zegt: ‘Ik … , maar woorden als ‘Iedereen, sommigen, je, ze of men’ dan is het foute boel. Combineer de cd Emotionele Souplesse met de cd Neutraliteit (let erop: voor beiden heb je de Basisoefening nodig! Zie handleiding.)
Lees meer bij ‘Zeg gewoon ik en wees niet vaag.’

F) De TCM, Traditionele Chinese Elementenleer, belicht de energetische invloed van je emoties op je lichaam helder. Opgewektheid, lekker kunnen lachen, een gezond gevoel voor humor werken versterkend op je leverenergie. In tegenstelling tot frustratie, doorrottende boosheid, kwaaiigheid, woedend of ziedend zijn, door zaniken, gemelijk zijn, venijnig sarcasme etc. dat zijn allemaal voorbeelden dat je het jouw lever moeilijk maakt. Lastig te verteren ervaringen verzwakken je vertering. Emotioneel put je de reserve-energie (bijnieren) uit door angsten. Denk eraan, dit gaat niet alleen om angst, maar vooral om verontrust raken, gespannen opzien tegen dit of dat, gestrest zijn, etc. Combineer de cd Emotionele Souplesse met de cd Hara Chakra.
Lees meer in de Nieuwsbrief: gevoelig, en voor wat?

G) Sommige kinderen groeien op in een gezin waar, verhoudingsgewijs, teveel volwassen taken op hun schouders gelegd wordt. Allerlei voorbeelden zijn hierbij  mogelijk, zoals een ouder met sterke stemmingswisselingen. Een werk-, alcohol- of ander verslavingsprobleem, dwangmatig gedrag (schoonmaken, eten, overdreven strikte regels, overdreven eisen etc), een van de ouders gedraagt zich onverantwoordelijk, of wil vaak getroost, opgebeurd, gekalmeerd worden door het kind. Et cetera.
Als kind betaal je daar de prijs voor, maar zelfs later als volwassene gaat dit door.  Lees meer bij In je kracht staan: vroegbloeiers als gulle gevers.

H) Het werven van donoren voor orgaandonatie krijgt de laatste jaren bijzonder veel aandacht. Afstotingsreacties en fantoompijn zijn enkele van de negatieve bijwerkingen van een orgaantransplantatie. In de reguliere wetenschap wordt dit voornamelijk biochemisch verklaard. Energetische bronnen wijzen erop dat het ontstaat vanuit een energetisch conflict tussen de ontvanger en de gever van het betreffende orgaan. Meer hierover staat in de:Nieuwsbrief: Orgaandonatie, een energetisch perspectief.

I) Fit blijven heeft ook veel te maken met het belangrijke verschil tussen evenwichtige versus instabiele energie. Maar waaraan herken je dat? Hoe kun je zorgen dat je het meeste met evenwichtige energie te maken hebt? Logischerwijs heeft instabiele energie veel correctie nodig. Het is essentieel dat je weet of het jouw huiswerk is of van de ander. Is het van de ander dan is het belangrijk dat je niét zijn/haar huiswerk maakt, en vanuit bekrachtiging (’empowerment’) het op ‘het bordje van de ander’ laat liggen. Meer lees je in de: Nieuwsbrief: Evenwichtige versus Instabiele energie

J) Voor gezond blijven (en natuurlijk ook gezond worden) is goed omgaan met je vuur-element essentieel. Maar wat houdt dat praktisch in? En van wie kun je bijna al verwachten dat ze specifieke gezondheidsproblemen hebben of krijgen? Hoe stuur je heftige emoties, frustratie of innerlijke dwarsigheid? En leer je deze zo toe te passen dat je niet een ‘vijand’ van jezelf wordt. In deze nieuwsbrief staat ook een mooie test die je kunt aanvragen om te onderzoeken hoe krachtig jouw ‘vuur-element’ is. Lees meer in het onderdeel Nieuwsbrief Gezond blijven & het vuur-element

Bestel bij:

Bol.com:

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen