skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Te koop bij Bol.com, de praktijk Gottswaal.nl  en uw eigen boekhandel.

Overzicht van alle boeken

1. 2017: Ebook Ziekte voorkomen door extra opletten. Bekijk >
2. 2016: De Puberhond, dwars, lief & slim – Tessa Gottschal. Bekijk >
3. 2014: Hotch, de Beagle – onverschrokken en eigenwijs – Tessa Gottschal. Bekijk >
4. 2014:  Migraine & Hoofdpijn – Tessa Gottschal & Marijke de Waal Malefijt. Bekijk >
5. 2013: De uitputting voorbij – Tessa Gottschal & Marijke de Waal Malefijt. Bekijk >

6. 2011:  Wil ik wat ik voel – Tessa Gottschal. Bekijk >
7. 2011:  Psychisch sterker door mediteren – Tessa Gottschal. Bekijk >
8. 2010: Boek ’t Went zo’n element – Tessa Gottschal & Marijke de Waal Malefijt. Bekijk >
9. 2010:  Ik voel (n) iets voor verandering / Ik ben van gisteren  (De boeken hebben dezelfde inhoud; alleen de titel is ooit gewijzigd.) – Tessa Gottschal.  Bekijk >

Download ‘Ziekte voorkomen door beter opletten’ bij Kobo of Amazon, slechts € 1,99

Waarom schrijf ik ook hondenboeken?

Dieren reageren direct op de echte boodschap die we als mens ‘uitstralen’. Ze kijken vooral naar de menselijke non-verbale communicatie. Wist je dat die meer dan 65% uitmaakt van wat je zegt? Hoe je dus iets zegt is bij dieren belangrijker dan wat je zegt. Dieren ‘lezen’ dus als het ware je energieuitstraling af. Is die krachtig, slappig, ongeïnteresseerd, angstig, agressief, et cetera. Toen ik destijds een Beagle uitkoos maakte ik uit eerste hand mee hoe razendsnel een hond reageert op mijn energie. Met mijn kennis van energie vond ik dit extra intrigerend. Hoe zo’n kleine hond, hij weegt amper 13 kilo, met groot gemak mij manipuleerde.

Zeker in zijn puppietijd wist hij feilloos de gaten in mijn leiderschap te slaan. Echt hondenleiderschap bestaat uit krachtdadige, stabiele en uiterst consequente energie. Dankzij mijn hondentrainer leerde ik dat opeens jeuk krijgen en móeten krabben, precies op een moment dat ik een bepaald commando gaf, helemaal niets met een grote dikke vlo te maken had. Welnee, gewoon een hondentrucje. Kijken of ik ‘mee boog’ of ‘standhield’. Tijdens de trainingen genoot ik volop, en hadden we veel plezier. De reactiesnelheid van honden is razendsnel. Dat geldt trouwens voor alle dieren. ‘Je eerste hond, en dan een Beagle?!’ vroeg mij trainer. ‘Huh, hoezo? Is daar iets mee dan?’ ‘Nee hoor’ antwoordde hij laconiek. ‘Dat worden alleen driedubbele vlieguren, want dit ras behoort tot een van de allerkoppigste.”

En dat heb ik geweten! Dit is een hond die wakker wordt en volop gaat voor het motto: ‘Nieuwe dag, nieuwe kansen!’ Ter illustratie: ik loop een vast rondje waar ik altijd links af ga en Hotch steevast naar rechts wil. Is hij los, dan dribbelt hij ook zo’n twintig meter naar rechts voorda

t hij mij weer achterna dribbelt. Iedere dag opnieuw. De wilskracht van een Beagle is enorm. ‘Ik wil naar rechts, vrouwtje kan me wat.’ Om even later  te merken: ‘Oh, ze loopt door zonder mij! Dat wil ik niet, ik kom eraan.’

De avonturen met hem schreef ik voor mezelf op. Vaak omdat ze ronduit hilarisch zijn. Als vanzelf groeide het idee om al die verhalen te gebruiken. De gezondheidsboeken zijn wat ‘zakelijk’ beschreven, ik wilde de hondenboeken gebruiken om een andere schrijfstijl te leren. En tegelijkertijd om mijn ervaringen te delen, zowel de gekke als leerzame. Ik houd van leren, vandaar dat ik het niet kan nalaten om ook in de hondenboeken educatieve stukken toe te voegen. In Hotch de Beagle is dit een groot hoofdstuk over gezonde hondenvoeding, waardoor je een afgewogen keuze kunt maken en informatie en pr-verhalen van elkaar kunt schiften. In De Puberhond is een hoofdstuk over de Ayurvedische constitutie van honden. Compleet met een vragenlijst waardoor je kunt lezen welke constitutie je hond heeft.

Therapiehond

Een Beagle is naast koppig, ook heel sociaal en zachtmoedig. Als cliënten ervoor openstaan, zet ik Hotch in. Hij laat via zijn gedrag direct zien of ze hun energie ‘klein’ maken. (Wat wij dan in de therapie bespreken en gaan veranderen. En natuurlijk een volgende consult laten toetsen door Hotch.) Hij pikt de ruimte die zij, ongemerkt weggeven, direct in. Doordat dit kleine harenmanneke het met veel charme doet, voelt het veilig. En zijn terugkoppeling is zo verrassend en met veel impact, waardoor het leuk leren is. De manier waarop Hotch je inpakt, je energetische ruimte binnendringt, voelt niet als een ‘terechtwijzing’. Terwijl hij toch laat zien hoe gemakkelijk je energie opzij te duwen is.

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen