skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

2014:  Migraine & Hoofdpijn – Tessa Gottschal & Marijke de Waal Malefijt

Migraine en hoofdpijn is een nare klacht waar veel mensen regelmatig last van hebben. Gelukkig zijn er naast de bekende pijnstillers veel andere keuzes. Tessa Gottschal en Marijke de Waal Malefijt, schrijfsters van meerdere gezondheidsboeken, geven in een korte inleiding het verschil aan tussen de diverse vormen van hoofdpijn en migraine. Daarna geven ze aandacht aan de verschillende oorzaken ervan. Gevolgd door een uniek vragensysteem waarmee je merkt welke oorzaak/oorzaken er speelt/spelen.
Veel oorzaken worden vanuit een nieuwe oogpunt beschreven. Zoals hoofdpijn en migraine ontstaan door leverproblematiek, vaatproblemen, een overbelast zenuwstelsel, hormonale disbalans, ontstekingen, stofwisselings- en spijsverteringsproblemen (inclusief diverse soorten voedselreacties), vergiftigingen, psychische factoren en nog vele andere oorzaken.

Ze geven diverse suggesties, waaronder voedingsadviezen gericht op het herstel van de hierboven genoemde oorzaken. Deze voedingsadviezen zijn gestaafd door de ruim 35 jaar lange ervaring in hun natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast geven ze suggesties voor vitaminen- en mineralen suppletie, kruiden, gemmotherapie (een bijzonder effectieve therapie, gemaakt uit de knoppen van planten en struiken) en een nieuwe methode om diverse leverfuncties te herstellen en het darm ecosysteem in balans te brengen.

De mentale en psychische kant van migraine en hoofdpijn blijft niet onbeschreven. Je leest waar psychische energie het lichaam binnenkomt, hoe dat ervaren wordt, het tot gezondheid leidt of juist tot lichamelijke en/of emotionele klachten. De kennis uit dit boek wordt ondersteund door aparte meditatie cd’s. Deze speciaal ontwikkelde meditatiereeks geven energie, innerlijke rust, mentale veerkracht, ook versterken ze de immuniteit en stimuleren ze tot verandering.
Beide schrijfsters combineren in dit boek hun meervoudige therapeutische aanpak en vooral hun praktische werkwijze. Ze hebben al veel mensen kunnen helpen grip te krijgen op hun migraine en hoofdpijn.

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen