skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

2010: Boek ’t Went zo’n element, omgaan met je constitutie

Iedereen heeft een unieke combinatie van elementen zoals lucht – ether, vuur en aarde – water in zich. Dit boek behandeld de psychologische en fysieke kenmerken van drie stofwisselingstypen en de daarbij behorende voedingsadviezen. Het ene type mens wordt snel dik, de ander blijft mager wat hij of zij ook eet. Een glas wijn valt goed of levert migraine op. Rauwkost is voor de liefhebber een gezonde bezigheid en anderen beschouwen het als konijnenvoer. Je bent voor- of vel tegenstander van vlees.. Stress levert bij sommige type mensen een burn-out, andere kunnen niet zonder en komen juist tot leven. De beroemde middenweg is dan ver te zoeken

Denes7686, pexels.com

In dit boek worden drie stofwisselingstypen beschreven bezien vanuit de zogenaamde 5 elementenleer. Voor het lucht-ether type wordt de bijpassende metafoor Hert genomen, voor het vuur type de Tijger en voor het aarde-water type de olifant.

U leest waaraan ze te herkennen zijn en zult snel inzien waarom er voor deze metaforen is gekozen. In hun fysieke verschijning en aan hun psychologische gedragingen herkent men de bijpassende elementen. Het wordt dan bijvoorbeeld logisch om geen verhittende voedingsmiddelen te eten bij een ontsteking. Geen voeding met verkoelende effecten bij kouwelijkheid en geen rauwkost bij bepaalde darmklachten.
Tot welke constitutie behoort u? Waaraan herkent u of uw constitutie uit balans is? Welke klachten heeft u dan? Wat kunt u daaraan doen? Welke voeding is goed voor u en waarom? Voor welke specifieke kwalen bent u gevoeliger? Welke leefregels moet u dan volgen om dit te voorkomen? Wat is uw achilleshiel? Waarin bent u onuitstaanbaar voor uzelf en de ander?

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen