skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

2011:  Wil ik wat ik voel – Tessa Gottschal 

Door de snelle maatschappelijke ontwikkelingen staan twee levensgebieden onder druk. Die van het emotionele en mentale gevoelsleven, incl. van de wil. In termen van de chakra-psychologie zijn dit de gebieden van het tweede en derde chakra.

Praktisch en grondig biedt dit boek inzicht in de diverse kwaliteiten van deze twee chakra’s en dan vooral hoe deze zich in het dagelijkse leven manifesteren. Van het tweede chakra worden de volgende kwaliteiten toegelicht: voelen, kiezen, streven naar perfectie, dualiteitsgevoelens, flexibiliteit, meevoelendheid, bevestigingsbehoefte, man/vrouw-beleving, vruchtbaarheid, oprechtheid en rechtstreeksheid. Van het derde chakra: fysieke en emotionele vertering, het vermogen tot vormgeving, zoute en zoete hypoglycaemie-achtergronden, energiebenutting, wilskracht, machtsbeleving en machtsbehoefte, motivatie, intelligentie, lager en hoger ego en identificatie.

Aan de hand van vragen en oefeningen merk je kwaliteiten van het tweede en derde chakra je beheerst en welke training nodig hebben.

Uitvoerig bespreekt Tessa het fenomeen ‘weerstand’ en diverse afweermechanismen. Een weerstand wordt actief zodra je geconfronteerd wordt met een gevoel of gedachte, dat je liever niet hebt. Dit wordt op heldere wijze uitgelegd zodat je zelf aan de slag kan. Gewapend met een arsenaal aan tips en ideeën, leer je lezer vier technieken om je zelfkennis te vergroten en emotionele valkuilen te vermijden.

Bijzondere aandacht is er voor angst en de grote gevolgen daarvan voor het tweede en derde chakra. Angst – hoe dan ook ontstaan – beperkt sterk het stromen van de energie in deze chakra’s. Daardoor kunnen o.a. terugslaglussen ontstaan. Dit is een energetische koppeling, waarbij de energiestroom van een chakra een onjuiste koppeling maakt met een ander chakra. Het gevolg daarvan is dat het moeilijk is om te voelen wat het is dat jij voelt en denkt. Anders gezegd: het verlaagt het zelfvertrouwen en beperkt je kansen.

Doel van dit boek is: meer zelfkennis. Meer positieve zelfkennis vergroot het innerlijke gevoelsleven. Dit geeft gevoelens van acceptatie en innerlijke tevredenheid. Een tevredenheid die tot meer innerlijke rust leidt en rust leidt Kortom: meer zelfkennis = meer doeltreffende energie!

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen