Ga naar hoofdinhoud
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Accepteer je lichaam

Volop van je leven genieten en er alles uithalen wat er in zit. Alles uit het leven halen wat erin zit, start door uit te gaan van wat je hebt. De acceptatie van je lichaam en je constitutie is dan heel wezenlijk. Je constitutie is het geheel van bij de geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Jouw volstrekt persoonlijke aanleg.

Er is een speciale meditatie die deze acceptatie versterkt. Zodra dat lukt, merk je dat het leven makkelijker gaat én je hebt meer energie!

Een mooi lichaam

Wie droomt niet van een sterk en mooi lichaam, dat veel aankan? Plastische chirurgie viert de laatste jaren hoogtij om deze droom te kunnen bereiken. En met deze mogelijkheid om via chirurgie mooier te worden, komen ook vaker verhalen boven tafel van mislukte operaties en de enorme pijn die dit geeft. De overleden Michael Jackson is een triest voorbeeld van talloze chirurgische ingrepen om aan het uiterlijk te ‘knutselen’. Meisjes in China laten hun benen oprekken omdat ze langer willen zijn. Een uiterst pijnlijke procedure. In Iran veranderen op grote schaal vrouwen hun Arabische uiterlijk. De voorbeelden zijn teveel om op te noemen.

Cosmetische missers

Soms lees je schrijnende verhalen over cosmetische missers. Als zo’n operatie fout afloopt is er driedubbele pijn. Naast intense lichamelijke pijn, is er de pijn van het mismaakt zijn én de dieper gelegen pijn: het niet accepteren van het eigen lichaam.
Hoe kan meditatie hierin helpen? Is gewone meditatie voldoende of is het beter een speciale vorm te doen?

Een gewone meditatie, die op ontspanning gericht is of alleen de verbetering van je aandacht (mindfulness meditaties) werkt dan niet. Juist in zo’n situatie wil je op een dieper psychologisch niveau een verandering. Wanneer je meer je lichaam wilt accepteren, betekent dit vanuit de chakrapsychologie, dat je verbinding met het kruin- en wortelchakra versterking nodig heeft.

Lichaamskeuze

Het kruin chakra speelt een cruciale rol in de keuze van je lichaam, geslacht en constitutie. Het wortelchakra zorgt dat je met deze ‘materialen’ zo leeft, dat jij het gevoel hebt dat je jouw leven naar voldoening kunt leven. Je kunt het ook zo bekijken: je kruinchakra kiest uit welke gereedschap je meeneemt. Je wortelchakra gaat daarmee aan de slag.
Voor de geboorte is er op een hoger energetisch vlak zorgvuldig beraad geweest welk gereedschap je nodig zult hebben. Daar tegenin gaan of op een andere manier jouw ‘gereedschap’ slecht behandelen, maakt het leven lastig en jou ongelukkig.

Constitutie & geslachtskeuze

In die zin speelt het accepteren van je lichaam, je geslacht en je constitutie dus een wezenlijke rol. En
acceptatie is geen slap of passief gebeuren. Het is het actief rekening houden met jouw ‘gereedschap’. In het met co-auteur Marijke de Waal Malefijt geschreven boek ‘t Went zo’n element lees je welke constitutie je hebt. Welke sterke kanten elke constitutie heeft, maar ook welke zwakke kanten. Accepteer je die zwakke kanten niet, blijf je ze met voeten treden; tja … dan lok je ziekte en emotionele instabiliteit uit.

Liefst willen we zonder beperkingen leven. Al die programma’s en advertenties op tv, in dagbladen, tijdschriften, kranten en social media overstelpen ons met mooie verhalen. Je gaat bijna denken dat het aan jou ligt. Waarom moet je op tijd naar bed? Waarom kun je niet urenlang feesten en fit blijven? Wat mankeert er aan jou, dat je te-doen-lijstjes nooit afkomen?
Met een goede verbinding tussen je kruin en wortelchakra onderscheid je probleemloos schijn (opgepoftheid, mooie marketing-verhalen, illusies etc) van werkelijkheid. En … dat zónder het gevoel dat je wat mist of tekort komt!

Wil je nog meer lezen over de impact van je wortel- en kruinchakra op je lichaam en op een gelukkig leven? Lees dan hoofdstuk 17 en 24 uit mijn boek ‘Ik ben van gisteren’ of  ‘Ik voel (n)iets voor verandering’. Beide boeken hebben dezelfde inhoud, alleen de titel verschilt.

Basismeditatie

De meditatie waarin je telkens het kruin- met het wortelchakra verbindt vind je op de Basismeditatie. Je vindt deze op diverse cd’s zoals track 1 van de cd Rust & Evenwicht, en op track 2 van de cd’s Emoties & Gevoel, Tegenslag & Vertrouwen, Overprikkeling en de Alter major. Deze basisoefening is is de hoofdslagader van het hele chakra-systeem. Hoe krachtiger deze verbinding, des te makkelijker kun je de andere chakra’s -en dus hun kwaliteiten- ontwikkelen.

En voor al diegenen voor wie de tijd te snel gaat… deze meditatie duurt maar 12 minuten. Dat is goed te doen toch?

Veel meditatieplezier weer en heb je nog vragen, bijzondere ervaringen:
schroom niet en mail me.

Back To Top