skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Ayurvedische Constitutie voor Hert, Tijger en Olifant

In de nieuwsbrief van 22 oktober 2007 werden we verrast hoe een personage uit een aflevering ‘Gooische Vrouwen’ sprak over mensen die je kunt indelen in drie Ayurvedische  constituties: Hert, Tijger en Olifant. In de jaren 1991 – 1992 was de Ayurveda nauwelijks bekend in Nederland. De Indiase termen Vata, Pitta en Kapha  sloegen toen amper aan. Om dat te veranderen introduceerden Marijke de Waal Malefijt en ik de metaforen Hert, Tijger en Olifant.

Inmiddels is de Ayurveda heel bekend geraakt. De wijsheid van duizenden jaren kennis doet velen goed. Niet alleen bij een betere lichamelijke conditie, maar ook bij de keuze van werk en een passende relatie. En natuurlijk helpt deze kennis om te ervaren welke meditatie-vorm het beste voegt.

Ayurvedische thee

Toch worden we af en toe verrast en de jongste verrassing deel ik graag met je. Onschuldig winkelend stuitte ik op nieuwe kruidenthee. Niets bijzonders. Behalve als je de plaatjes ziet: een thee voor Herten, Tijgers en Olifanten. De Ayurveda houdt al eeuwenlang rekening met het voedsel voor de drie verschillende constituties. Ze wisten – en weten –  hoe bepaalde specerijen, kruiden, producten iedere constitutie  versterken of juist verstoren. Probeer maar eens als Hert een Olifant-thee. Als de Olifant-thee correct gemaakt is, smaakt die voor een Hert allesbehalve lekker. Daarnaast valt die ook vaak verkeerd. Een Tijger die een Hert-thee drinkt wordt daar  niet gelukkiger van.

Constitutie-test

Weet je niet of je Hert, Tijger of Olifant bent? Doe de Constitutie-test en je bent er zo achter.

 

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen