Ga naar hoofdinhoud
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Een Mijmertje bij Ziekte

Niemand zit te wachten op ziekte. Soms kun je er helaas niet omheen. Hoeveel je ook doet om beter te worden. De volgende spreuk ontving ik via de schrijfster Ruth White uit Engeland. Onderaan lees je de oorspronkelijke Engelse tekst. Die duidelijker dan in het Nederlands mogelijk is, het verschil aangeeft tussen ‘healing’ en ‘cure’.

Velen denken begrijpelijkerwijs vaak bij ziekte: ‘Ik wil van mijn klachten af. Maar dat is niet altijd een gezonde wens, of een reële wens. Deze spreuk kan misschien bijdragen om het begrip genezing vanuit een andere invalshoek te benaderen. Een die meer harmonie oplevert dan focussen op klachten die moeten verdwijnen.

Werk je liever met een meditatie dan met een tekst? Lees dan de mini-meditatie eronder.

“Ik zoek ware genezing. Voor mijn gehele -spirituele- zijn. Waarbij ik me besef dat genezing niet noodzakelijkerwijs een synoniem is voor herstel.”

‘I seek true healing for my entire, spiritual being. with the knowledge that healing is not necessarily synonymous with cure.


Mini-Meditatie

De volgende oefening kun je op ieder moment doen dat jou uitkomt. Onder de douche, bij een kop thee, een ogenblik dat je in de zon zit. Het hoeft slechts enkele minuten.
Bevalt de oefening? Je kunt hem gerust zo lang maken als je zelf wilt.

Sla in gedachten een zijden mantel om je heen die je helpt om alle kleuren van de regenboog te filteren die jij nodig hebt voor genezing en om je goed te voelen. Voel in je verbeelding het zachte zijde om je heen. Hoor het geruis ervan en laat alle kleuren zijdezacht om je heen en door je heen stralen.

Back To Top