skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Webinar Verschil tussen Rijpe en Onrijpe Afweer

Webinar vrijdag 30 september 2022 van 13h00 – 16h00

Goede afweer zorgt voor een goede weerstand. In deze Covid-tijd is dat extra belangrijk. Afweer of: ‘verzet tegen verandering’ kun je lichamelijk bekijken, maar ook psychologisch en energetisch. Dit webinar gaat over het laatste. Zaken die in dit webinar aan bod komen zijn zoal:

  • Hoe ziet een psychologische afweer eruit?
  • Wat zijn de effecten ervan op je energie?
  • Hoe herken je een afweer?
  • Is de ene afweer beter of gezonder? En waarom?
  • Het verschil tussen zogeheten rijpe en onrijpe afweer.
  • Het effect daarvan op de gezondheid.
  • De relatie van lichamelijke verschijnselen en afweer. Zoals vermoeidheid na contact met bepaalde personen.
  • Afweer en relaties. Afweer heeft een grote invloed op relaties. Zowel de privé als zakelijke relaties.

Afweer lijkt een woord, dat negatief klinkt. Toch is het niets anders dan een manier om met een situatie om te gaan. Veel daarvan kijken we af van onze ouders, broertjes en zusjes en andere opvoeders in de naaste omgeving. De constructieve manieren om met situaties om te gaan, zijn zelden een probleem. Zoals leren te lachen om fouten, leren dat bij verliezen de wereld niet vergaat. Jezelf niet altijd even serieus nemen, helpt enorm om tegenslagen op te vangen. Anders is het als je álles weg lacht.

Een paar eenvoudige voorbeelden van afweer, die je kunt overnemen of die diep op je kunnen doorwerken in je latere leven, zijn:
– Zodra er iets moeilijks was, of iets tegenzat, begon je moeder/vader (broers, zusters, andere opvoeders) te zuchten, mopperen of klagen.
– Zodra zaken niet gingen, was een eerste reactie boos worden. Of de omgeving de schuld geven, of chaotisch het proberen op te lossen.

Als reactie kun je diezelfde manier om met lastige zaken om te gaan aanleren, maar soms zie je dat iemand juist het exact tegenovergestelde gaat doen. Bijvoorbeeld nooit zuchten of klagen, altijd met oplossingen bezig zijn, continue klaarstaan om anderen te helpen. In dit webinar leer je de scheidslijn tussen een gezonde en een ongezond afweer. Op welk moment een gezonde afweer, kan omslaan in een ongezonde.

Al meer dan 35 jaar ben ik therapeut en verbind ik de kennis van energie-therapie (zoals chakra’s en aura’s) met reguliere psychologische invloeden. Afweermechanismen hebben een grote invloed op je vitaliteit en je energie-uitstraling.
Het vermogen om in korte tijd, afweermechanismen te herkennen kan iedereen aanleren. Net zoals het herkennen welke afweer ‘giftig’ is voor je privé of werkrelaties. De boeken ‘Ik ben van gisteren’ en ‘Ik voel (n)iets voor verandering’ (zelfde inhoud maar andere titels) gaan dieper in op deze materie. Zowel de officiële definities, toelichtingen erop, voorbeelden en hoe deze er in energie ‘uitziet’.

Tessa: “Het stimuleert mij telkens, als ik merk hoeveel meer plezier, gemak en zelfvertrouwen mensen krijgen, wanneer ze leren dit eerder te herkennen. Het scheelt daarna ‘bakken’ met energie.”

Webinar info
Dag: vrijdag 30 september 2022 van 13h00 – 16h00
Duur webinar: 3h
Kosten: € 60 ,= incl. btw (= € 49,60 exclusief) en inclusief handouts

IT-techniek: via Zoom
Een half uur tot een kwartier voor aanvang krijg je een link gemaild, zodat je voldoende tijd hebt om te zorgen dat je om de afgesproken tijd de IT-techniek hebt kunnen regelen.

Voor belangstelling mail naar tessa@gottswaal.nl

Back To Top