Skip to content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Overprikkeling & je bijnieren (deel 1 )

Overprikkeling is een dikwijls gehoorde klacht van deze tijd. Alles gaat zó snel. Een van de nieuwste woorden is ‘informatie-stress’. Stress, doordat er zoveel info op je afstormt. Via tv, mail, krant, radio, tablet, telefoon, noem maar op!

Om deze snelheid en overdaad aan keuzes aan te kunnen zonder uitgeput te raken werken twee specifieke verbindingen binnen het fijnzinnige netwerk van de chakra’s als bescherming. Je gezondheid gaat er echt op vooruit als je die actief gebruikt. Verderop lees je enkele dagelijkse en vooral praktische voorbeelden.

Tijdens de eerstkomende meditatie-training op vrijdagmiddag 24 mei aanstaande help ik je bovendien met mijn healingtechnieken tijdens het mediteren dit chakra extra te versterken.

Staande blijven onder informatie-stress

Om staande te blijven tijdens al die informatiestress heb je een goede verbinding nodig tussen je wortelchakra (het eerste chakra) en je Alter Major chakra. Extra bescherming geeft het als je je keelchakra (je vijfde chakra) met de Alter Major verbindt.

Alter Major chakra

De Alter Major is een klein chakra, achterin de nek, vlakbij het nekkuiltje. Het is verbonden met een vroeg ontstaan deel van de hersenen, het primitieve brein. Zijn ingang zit achterin de nek, in tegenstelling tot de andere chakra’s waar de ingang aan de voorzijde van het lichaam zit. De uitgang van de Alter Major zit aan het puntje van je neus.

Ondanks dat dit chakra hoog ligt, tussen het keel- en voorhoofdschakra, ligt zijn trillingsfrequentie meer op het niveau van het wortel- en tweede chakra. De werking van dit chakra is bijzonder en uiterst praktisch. Het steunt vooral je gezondheid en veiligheid.

Voorbeeld: Broodbeleg

Die werking van dit chakra kan er heel simpel uitzien. Je staat voor de koelkast: ‘Oh ja, humus is wel lekker nu.’ denk je en je zet het bakje klaar voor je lunch. Je smeert je boterham en opent het humusbakje. Dan opeens is er een aarzeling. Iets weerhoudt je om het te gebruiken. ‘Hmm, is het nog wel goed?’ vraag je je af. Je ontdekt niets vreemds en toch, zodra je het weer op je boterham wilt smeren merk je opnieuw die subtiele aversie op. Je zet de humus terug en neemt iets anders. De volgende ochtend aan het ontbijt zegt je zoon spontaan: ‘Bah, wat smaakt die humus raar. Is ie nog wel goed?’

Supplementen

Een ander voorbeeld is de volgende: om van je klachten af te komen gebruik je in overleg met je behandelaar diverse middelen. Je hebt je aangewend iedere dag bewust stil te staan bij jouw supplementen voorraad. Soms pak je zelfs een potje en houdt het vast in je hand. Met het potje in je hand probeer je bewust te voelen of er een subtiel signaal van binnen komt dat zegt ‘Neem me maar’. Of: ‘Nee, niet vandaag.’

Je kunt het niet logisch verklaren, maar je merkt dat je steeds beter op deze informatie kunt varen en dat je het er prima op doet. Veel beter dan toen je elke dag braaf de voorgeschreven dosis gebruikte.

Het zijn dit soort voorbeelden waarbij je de informatie oppikt, die via je Alter Major chakra naar je toekomt. Het is moeilijk benoembaar waaraan je die ingevingen ontleent en toch is de werking heel duidelijk. In de volgende nieuwsbrief lees je meer hoe je deze informatie kunt herkennen. En wil je liever niet wachten? Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de komende meditatie-workshop waar het Alter Major chakra aan bod komt.

Veel meditatieplezier weer!

Back To Top