skip to Main Content
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Overprikkeling & Bijnieren (deel 3)

Weet jij wat ‘natuurlijk’ is? Krijg jij direct een seintje als je iets hoort of ziet wat tegennatuurlijk is? Het Alter Major chakra zorgt dat je voeling daarmee houdt. Een ‘gewoon gevoel’ wat je helpt contact te houden met de natuur in jezelf. Door alle technologische mogelijkheden vergeten we soms simpelweg wat dat is.

Er is een belangrijke relatie tussen beseffen wat natuurlijk is en je bijnieren; anders gezegd de relatie tussen je Alter Major en je bijnieren. Die kleine bijnieren, van amper één cm doorsnede, zijn superbelangrijk om gezond te blijven. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.

Bijnieren

Heb je nu je te weinig voeling met wat natuurlijk is? Wat natuurlijke ritmes en processen zijn? Als reactie daarop ontstaat angst en/of druk op het adrenaline-systeem.
Een deel van onze samenleving kun je tegenwoordig bijna adrenaline-verslaafd noemen. Het Alter Major chakra helpt je om een betere band te ontwikkelen met wat natuurlijk is. Vooral geeft het informatie die via allerlei natuurlijke bronnen naar je toe komt. Dat komt omdat dit chakra afgestemd is op het totaal dat er in de wereld gebeurt. Het houdt continue voeling wat natuurlijk is en wat zich in de natuur afspeelt.

Mediteren met het Alter Major chakra helpt je bewuster te worden waarom je zo’n adrenaline-kick opzoekt. Het ondersteunt je om een adrenaline-verslaving te weerstaan en niet op het scherpst van de snede te leven, maar wél om maximaal te genieten. Op mijn cd ‘Overprikkeling & Alter Major’ leer je twee belangrijke verbindingen met dit chakra aan.

Oogbal likken

Afgelopen juni verscheen in de media berichten over de nieuwste rage van Japanse jongeren om elkaars oogbal te likken. Jij en ik kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar ze doen het echt. Google maar eens voor enge filmpjes. Dit is zo’n sprekend voorbeeld waarbij iemand totaal de weg kwijt is wat natuurlijk is.

Bij het Alter Major chakra zeggen ze ook weleens, dat het je helpt een besef te krijgen wat ‘heilig’ is. Nu is dat niks religieus of kerkelijks. Ik kan je een ding vertellen: je oogbal is heilig. Daar laat je niemand aan likken.

Het gevolg van dit gemis aan ‘wat is natuurlijk’ of ‘wat is heilig’ zorgt dat veel jongeren daar rondlopen met ernstige oogontstekingen. Een nodeloos gebruik van je bijnieren, want bij ontstekingen moeten die extra cortison aanmaken.

De uitputting voorbij

Het boek ‘De uitputting voorbij’ kan er ieder moment zijn. Het is weer een boek waarbij ma rijke de Waal Malerij en ik onze krachten gebundeld hebben. Uitputting is zo’n situatie waarbij je constant je bijnieren hebt aangesproken, opgejaagd, en ze uiteindelijk hebt uitgeput. Moe zijn mag gerust, stevig moe zijn ook, maar zorg dat je niet uitgeput raakt. Dat kost maanden om weer bovenop te komen.
Gelukkig kún je er wel weer bovenop komen. In ons boek lees je hoe.

Veel meditatieplezier en vooral een heerlijke zomer gewenst!

Back To Top