Ga naar hoofdinhoud
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Overprikkeling & Bijnieren (deel 2)

Weet jij het verschil tussen instinct en intuïtie? Anders gezegd, stel dat je moest kiezen: instinct of intuïtie? Welke van de twee redt jouw vege lijf?

In de vorige nieuwsbrief las je over dat energiepunt achterin je nek, het Alter Major chakra. Deze nieuwsbrief gaat daar verderop in, vooral hoe je dit chakra kunt wakker schudden en daarmee je veiligheid vergroot. Maar ook zoveel andere kleine dingetjes die makkelijker gaan. Zo bezien is het werken met je Alter Major bijna een ‘Duizend Dingen Doekje’, zo praktisch als het is en hoe blij je ervan wordt iedere keer als je die info oppakt!

Angst

Sleutelwoorden die bij het Alter Major chakra horen zijn instinct en veiligheid. Heb je onvoldoende contact met dit chakra dan ontstaat makkelijk verwarring, angsten, wantrouwen, behoefte aan adrenaline kick’s, neiging tot geweld of tot het belanden in onveilige geweld en een onvermogen om te herkennen wat natuurlijk is.

De ‘alles-moet-kunnen-mentaliteit’

Kijk je om je heen dan merk je dat veel mensen niet goed realiseren wat gezond en natuurlijk is. Feesten tot diep in de ochtenduren of dagen achtereen, het overgrote deel van de week slecht eten en drinken, jezelf opjagen omdat het ‘allemaal moet kunnen’; noem maar op.
Hoe akelig ook, ziekte, pijn en klachten dwingen dan uiteindelijk af dat je op een vervelende manier leert wat natuurlijk is. Je kunt dat voorkomen.

Hoe kun je nu -buiten mediteren op dit chakra onder andere met de cd Overprikkeling & Alter Major – dit chakra versterken?
Dan kan soms heel simpel:

  • Sta bewuster stil bij de ritmes van de dag (ochtend, middag, avond, nacht) en die in de natuur (seizoenen, weersveranderingen en -invloeden). Aardbeien of ijs eten in de winter is onnatuurlijk; uitslapen tot aan het middaguur is onnatuurlijk; tot diep in de nacht achter de pc zitten is onnatuurlijk; etc.
  • Masseer zachtjes met de vingers van je hand in de richting van de klok het kuiltje van je nek. Het openingspunt van dit chakra.
  • Zeker nu de zomer eraan komt: ga waar het kan rechtstreeks op de aarde (het gras, zand etc) liggen.
  • En vooral: sta er bij stil wanneer je iets instinctief doet. Leer die informatie in jezelf te waarderen en niet door intellectuele verklaringen weg te wuiven.
    Instinct of intuïtie?

Pré en non-verbale info

De informatie van de Alter Major is pre- en non-verbaal is. Intuïtie is meer een waarnemingsfunctie, een die je in woorden moet gieten voordat je ernaar kunt handelen. Het vraagt meer bewustzijn; terwijl instinct geen woorden nodig heeft. Het gebeurt gewoon, voordat je er erg in hebt. Iets in je zegt langzamer te rijden: “Ik had geen seconde eerder moeten zijn, anders had ik er bovenop gezeten!”

Dát kan; dankzij het luisteren naar je Alter Major. Althans, mits je die informatie niet wegwuift. Helaas hoor je deze instinctieve informatie het beste in stilte. Dat is meteen een van de redenen waarom meer mensen contact met dit chakra verliezen.

Stilte

In de huidige tijd staan we bloot aan visuele en auditieve bombardementen. Zowel thuis als in winkels of op het werk. Zeker als je in een omgeving werkt waarbij continue muziek of lawaaierige apparatuur is, stomp je ongemerkt af. Je moet wel, uit bittere noodzaak om je staande te houden. Het is die ongemerkte afstomping die de info van het Alter Major afsluit. Daardoor mis je veel steun om je leven overzichtelijk te maken en veilige keuzes te kunnen maken.

Anderen hebben het voor het zeggen

Werkt de Alter Major niet goed, dan vaar je te snel op info van anderen en mis je jouw persoonlijke waarschuwingssignalen. Je neemt dan teveel van anderen aan, gaat makkelijk mee met allerlei denkbeelden, rages, bangmakerijen, grillen, crisisgedachten, mondiale besmettingsangsten, mediagekte, beeldvorming et cetera. Kortom: je bent een makkelijke prooi voor manipulatie!

In deel drie van deze nieuwsbrief lees je meer hierover. Ik vertel dan over de wisselwerking van je Alter Major met je bijnieren en wat dat uitmaakt voor je gezondheid en ik kan je alvast verklappen: dat is heel veel!

Laatste meditatie-bijeenkomst voor de zomerstop
Vrijdag 28 juni van 14h00 tot 16h00 is weer een heerlijke meditatie-bijeenkomst. Deze keer staat het ‘Hogere zelf’, ook ziel genoemd, centraal. Je zult merken hoe fijn het is om daarmee contact te leggen. Wat een zalige rust én activiteit dat in je oproept. Een spannende mix!
Daarmee lopen we wat vooruit hoe het is om je bijnieren een stevig steuntje in de rug te geven. We gaan vooral die middag veel mediteren! Dus doe gezellig mee, je bent van harte welkom!

Ipad-liefhebbers
Misschien heb je het al gelezen bij het ‘Kort Nieuws’ op mijn site? Heb je een Ipad en woon je ver weg; zelfs in het buitenland? Als je wilt kun je via Facetime mee doen met de meditatie! Wees snel: want er is slechts één Ipad-plaats beschikbaar.

Verzot op nieuwtjes?
1. De nieuwe cd ‘Gun jezelf rust’ komt deze maand eraan á € 17,95. Het is een cd met alleen ontspanningstracks. Meditatie-ervaring is niét nodig en hij is voor iedereen geschikt die een rustmoment zoekt.
2. Vind je de info over het Alter Major boeiend? In het nieuwe boek ‘De uitputting voorbij’ lees je meer erover. Het wachten is op de laatste drukproef en vlak daarna is hij te koop.

Voor wie op vakantie gaat: geniet volop, tank heerlijk bij en tot de volgende keer!

Back To Top