Ga naar hoofdinhoud
tessa@gottschalmeditaties.nl | Nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je in te schrijven.

Energie-puntjes & rellen

Energie is een vreemd fenomeen. Je voelt het duidelijk wanneer je ergens zin in hebt. Als alles lekker loopt, de zon straalt of je net goed bericht hebt gekregen. Zodra je energie weg is is het net zo vreemd. Opeens is alles zwaar en dof.
Wat is nou toch energie; is het groot, klein? Kan het gevaar opleveren?
Daarover gaat dit keer de nieuwsbrief.

Elementalen

Die heel kleine energiedeeltjes worden elementalen genoemd. In het Engels heten ze knusjes ‘dot elementals’. Niet dat ze altijd dotjes of doddig zijn. Sterker nog ze kunnen knap gevaarlijk worden. Letterlijk.
Gelukkig kan een goed werkend Alter Major chakra hierin beschermen.

Alter Major chakra

Zoals je in eerdere nieuwsbrieven kon lezen is het Alter Major chakra een klein chakra, achterin in je nek dat verbonden is met het primitieve deel van de hersenen. Het geeft je een radar om heel subtiele vooral natuurverschuivingen op te vangen. het is met name dit chakra dat je je de allerkleinste energiedeeltjes leert waarnemen.

Chakra’s voelen is niet moeilijk

Chakra’s zijn relatief makkelijk om met je handen te voelen. Een bekende techniek is de volgende. Wrijf eerst je handen, totdat ze lekker gloeien. Plaats dan je rechterhand zo’n vijf centimeter voor een chakra. Bijvoorbeeld voor je keel- of hartchakra. Je kruin kan natuurlijk ook, maar dat wordt al snel vermoeiend voor je arm.
De meeste mensen voelen dit het makkelijkst via hun rechterhand, probeer gerust eens het verschil te ervaren met je linkerhand. Het midden van je handpalm is veelal het meest gevoelig.

Andere energie-vormen voelen

Het voelen van chakra’s is relatief eenvoudig. Dat komt omdat deze energie een menselijke energie is. Er zijn echter meer energievormen die je kunt voelen. Dieren en ook planten hebben hun eigen energie. Het zogenaamde praten met bomen is zo’n voorbeeld. Hoe ouder de boom is, des te beter kun je zijn energie voelen. Rien Poortvliet, de beroemde Nederlandse tekenaar van kabouterboeken had een fijngevoelig radarwerk voor de energie van kabouters.

Iedereen heeft zo zijn eigen gevoeligheid hebben voor speciale energieën. Fenomenen als kabouters, elfjes, luchtsylfen en dergelijke vallen onder de natuurenergiëen. Ze zijn nóg subtieler dan de menselijke chakra’s. Bovendien willen deze fenomenen graag stilletjes bezig zijn. Zelden laten kabouters of elfjes zich open en bloot zien, veel meer zie je ze net in een hoekje van je ogen of voel je dat ze opzij van je zijn. Mensen vinden ze meestal te lomp en luidruchtig; niet een compliment voor ons maar we zijn ook een beetje van het luide en aanwezige soort. Zo anders dan de natuurwezens.

Energiestipjes

Ga je een stap verder dan kom je superkleine energiedeeltjes tegen. Deze vallen onder wat heet de ‘elementalen’. Grotere vormen ervan zijn de lucht- en watersylfen; doorzichtige fijne wezens van energie en verbonden met de elementen water, aarde, vuur en lucht.
Nog kleiner zijn de allerkleinste deeltjes, in het Engels ‘dot elementals’. Vertaald zouden we ze energiestipjes kunnen noemen.
Deze energiestipjes zijn dol op één ding en dat is energie. Hoe meer energie, des te meer trekt ze dit aan. Vooral energie die door emoties opgewekt wordt, vormt een grote aantrekkingskracht. Dat is omdat emoties heel krachtig kunnen zijn.

Rellen, onlusten en geweld

Het gevaar van deze energiestipjes is hun ongelooflijke lust naar energie. Ze leven op energie en trekken met zijn allen daar naartoe waar er veel van is. Hun zuigkracht, waarmee ze andere energiestipjes op attent maken en zo grote energiebundelsn kunnen vormen zijn een reëel gevaar.

Stel ze maar voor als een enthousiaste menigte die na een pracht concert juicht en schreeuwt ‘We want more!’ Zolang de menigte blij is met een toegift en het niet eist of afdwingt, gaat het goed. De energiestipjes hebben van nature namelijk geen moreel besef. Ze gaan simpelweg daar naartoe waar de meeste energie is. Is een menigte dus uitbundig, dan proberen ze die uitbundigheid te vergroten.
Zo kan er van grote getalen energiestipjes een aanvurende werking uitgaan. Ze voeding zich met krachtige emoties. Daardoor kan het gebeuren dat bij een concert, sportwedstrijd of ander evenement de stemming van een menigte opeens kan omslaan. Dat is waar het gevaar van deze enerigestipjes uit bestaat.

Leven op krachtige emoties

Op het moment dat die menigte in vuur en vlam komen te staan, hetzij door een overwinning of iets anders, dan kunnen de energiestipjes gebruik maken van deze euforie. Ongecontroleerde emoties, mensen die buiten zichzelf van blijheid raken, wel of niet opgehitst door alcohol of druggebruik zijn voor die energiestipjes een welkomen voedingsbron.

Omdat de energiestipjes totaal geen besef van goed of slecht hebben maakt het hun totaal niet uit dat een vrolijke meute omslaat in een dreigende of vernielzuchtige meute. De tent af te breken, de vermeende tegenstander uitjoelen, treiteren of uitdagen, vrouwen seksueel bejagen. Alles is mogelijk. Doordat de energiestipjes explosief groeien kunnen ze de massa manipuleren tot méér. Vaak betekent dat meer geweld, meer destructie.
Achteraf weten de meesten niet wat hen bezielde, laat staan dat ze zich kunnen herinneren wat ze deden.

Ophitsen

Het is dit fenomeen dat evenementen en het uitgaansleven soms zo gevaarlijk maakt. Met alcohol en drugs hebben deze energiestipjes volledig vrij spel. Om de eenvoudige redenen dat deze dat het emotionele leven ongeremder wordt. Vooral verdrongen emoties kunnen dan volop naar boven komen. Meestal zijn dat dan juist de emoties waar veel geweld, agressie en kwaadheid in zit. Een boosheid met een enorme lading. En daar smullen die energiestipjes van!

Hara chakra als wapen

Werken met je Alter Major Chakra helpt je deze energie te leren herkennen, maar je kunt dit ook herkennenals je Hara Chakra actiever is. (Het werken met de cd zorgt daarvoor.) Weliswaar vanuit een heel andere invalshoek. Het Hara Chakra leert je niet bang te zijn voor macht en kracht. Dus als die energiestipjes enorm aan kracht winnen en jouw Hara Chakra is voldoende actief, dan herken je dit bijtijds. Al lang vóórdat de stemming van de massa omslaat.

Want vreugde is zonder meer belangrijk. Echter, probeer bij vreugde een gevoel van gecentreerdheid en zuiverheid te behouden, zo bescherm je jezelf om meegesleurd te worden door een feestroes.

Veel meditatieplezier weer!

Back To Top